Med frukt og bær og gresk yoghurt kan du lage de nydeligste ispinner – ispinner du kan fryde deg over at de spiser. Bruk friske bær i sesong eller bær du har i fryseren. Lag med og uten sjokoladetrekk.
Hvor stor porsjon iskremrøre du lager, må du nesten beregne ut i fra de isformene du har. Mål opp med vann hvor mange desiliter formene dine tar og beregn så omtrent hvor mye frukt, bær og yoghurt du trenger for å fylle dem. Det er ikke så nøye, det som blir til overs kan du bare blande til en smoothie uansett.
Prøv også:
- Bananis med sjokoladetrekk
- God gammeldags jorbæris
- Smart iskrem
- Hjemmelaget vaniljeiskrem med kokosblomstsukker
- Yoghurt-iskake på nøttebunn
Ingredienser
Regnbueiskrem
- 1/2 mango
- 1.5 dl blåbær
- 1.5 dl bringebær
- 2 ss gresk yoghurt per iskremfarge
- 2 ss øko lønnesirup (kan kuttes)
Slik gjør du
Regnbueiskrem
- Kjør sammen blåbær og 2ss yoghurt med en stavmikser.
- Ha blandingen i iskremformene.
- Kjør så sammen mango og 2ss yoghurt med stavmikser og fyll det oppå blåbærblandingen.
- Til sist gjør du det samme med bringebær og gresk yoghurt.
- Sett sammen iskremformen og frys i minimum 4 timer.
TIPS: vil du ha sjokoladetrekk på, så smelter du mørk sjokolade i vannbad. Du tar opp frosne ispinner og heller en tynn sjokoladestråle rundt ispinnene ved servering. Sjokoladen stivner med en gang, slik at ispinnen er spiseklar. Så er det bare å nyte.