Spicy blomkålbiff

Spicy blomkålbiff
Denne nydelige blomkålretten kommer barna garantert til å til å elske!

Spicy blomkålbiff til store og små

Denne nydelige blomkålretten får barna til å elske grønnsaker. Server den alene sammen med litt hummus, en yoghurtdip eller som tilbehør til kjøtt, fugl eller fisk. Blomkål og andre grønnsaker i korsblomstfamilien er anti-inflammatorisk supermat. Lag spicy blomkålskiver du også – enklere kan det ikke bli.

Jeg elsker grønnsaker i korsblomstfamilien, også kalt kålfamilien eller søtvierfamilien, slik som blomkål, brokkoli, grønnkål, rosenkål, bok choy, hodekål, reddik og mange flere. Mest på grunn av deres rikdom av kraftige anti-inflammatoriske plantestoffer. Men også fordi de er rike på fiber gode tarmbakterier elsker, og på folinsyre og vitamin C, E og K.

Prøv også disse smaksrike variantene:

Ingredienser

Porsjoner:

Spicy blomkålskiver

  • 1 stor økologisk blomkål, delt i skiver
  • 0.5 dl extra virgin olivenolje
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 1 ts chilliflak
  • 0.5 ts spisskummen
  • 2 ts paprikapulver
  • 1 sitron, saften av (4 ss sitronsaft)
  • 1.5 ts havsalt
  • rikelig med frisk koriander

Slik gjør du

Spicy blomkålskiver

  1. Forvarm ovnen til 175 gC
  2. Kle en stekeplate med bakepapir.
  3. Bland krydderet, sitronsaften og oljen.
  4. Skjær blomkålen i 1,5-2 cm tykke skiver.
  5. Legg blomkålskivene på stekeplaten og smør dem godt med krydderolje.
  6. Stekes midt i ovnen omkring 40-45 minutter, til blomkålskivene er møre.
  7. Strø på rikelig med koriander over og server.

TIPS: server gjerne blomkålskivene med litt hummus