Vi trenger både fet og mager fisk for å få dekket behovet for byggeklosser fra fisk. Den fete kommer med omega-3, mens den magre tilbyr jod. Vi trenger begge deler. Prøv derfor denne nydelige torskeloin med chorizohakk og søtpotetpurè – en soleklar vinner i vår familie.
- Les mer i et tidligere blogginnlegg om “Hvilken fisk bør vi velge?”
- Les også: Hjernemat
En tommelfingerregel: kos deg litt oftere med mer av de mindre, fete fiskearter og begrens inntak av store, fete fisk fra toppen av næringskjeden. Fet småfisk som makrell og sild er kjempegode kilder til omega-3.
Prøv også disse kjempegode fiskerettene:
- Dampet laks med sennepssaus
- Festlig fisk på pinne
- Dampet hvitfisk med spinat og sopp
- Kremet fiskesuppe
Ingredienser
Porsjoner:
Chorizohakk
- 50 g chorizo
- 4 fedd hvitløk
- 30 g soltørket tomat
- 2ss smør+2ss rapsolje til steking
Søtpotetpurè
- 500 g søtpotet (2 store søtpoteter)
- 2 ss smør
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts paprika
- 1/2 ts havsalt
- 1/4ts cayennepepper/pepper
- 150 g torskefilet/-loin pr person (600g)
- 350 g grønne, frosne erter
Slik gjør du
Chorizohakk
Søtpotetpurè
- Forvarm ovnen til 180gC.
- Krydre torsken med salt og pepper og ovnsbak midt i ovnen i 15-20 minutter.
- Skrell søtpoteten, del i biter og kok møre. Slå av vannet, ha i smør og krydder og kjør til en jevn purè med stavmikser.
- Hakk chorizo, soltørket tomat og hvitløk.
- Surr i pannen i smør/olje til chorizopølsen er litt sprø. Hold varmt.
- Gi de frosne ertene et oppkok.
- Legg fisken opp på en seng av søtpotetpurè med chorizohakk over og grønne erter som tilbehør. Bon appetitt!