Vegansk burrito bowl

Jeg elsker burritobowls med passe spicy og fargerike grønnsaker og mange spennende sauser og dip. Det er en flott variasjon til taco på fredagskvelden og er veldig lett å like.

Jeg elsker burritobowls med passe spicy og fargerike grønnsaker og mange spennende sauser og dip. Det er en flott variasjon til taco på fredagskvelden og er veldig lett å like.

Ingredienser

Pannestekt løk, mais og sorte bønner

1 eske sorte bønner (230g)

1 boks øko mais (285g)

1 stk gul løk, grovhakket

1 ss Smøremyk rapskokos/olivenolje/klaret smør som stekefett

sort pepper og havsalt etter smak

1 ts knust spisskummen

Basmatiris med koriander og lime

150 g basmatiris (gjerne fullkornsris)

1 dl frisk koriander

1 ss limesaft

havsalt og sort kvernet pepper

Ovnsbakt søtpotet i terninger

0.5 stk søtpotet, i terninger (ca.250g)

2 ss olivenolje

havsalt og pepper

Guacamole

1 stk avokado

1 fedd hvitløk, finhakket

0.33 stk rød chili (uten frø), finhakket

0.25 stk lime, saften av

havsalt og pepper

Jalapenjosaus

1 stk grønn jalapenos

2.5 dl rå cashewnøtter (bløtlagt over natten, eller minst 3 t)

2.5 dl vann

1 ss rå eplecidereddik/ hvitvinseddik

1 ss hakket, rå sjalottløk

1 fedd hvitløk, finhakket

1 ss sitronsaft/limesaft

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

0.5 dl gressløk, hakket

Pico de gallo salsa (tomatsalat)

2 stk store tomater

1 fedd hvitløk

1 ss sjalotløk

en håndfull koriander

0.25 saften av lime

2 ss extra virgine olivenolje

1 ss sitronsaft/limesaft

havsalt og sort kvernet pepper etter smak

0.5 dl gressløk, hakket

Slik gjør du

Pannestekt løk, mais og sorte bønner

1.

Surr løken blank i stekefett på moderat temperatur i en panne. Tilsett bønner, mais og krydder. La blandingen surre 2-3 minutter så smakene får sette seg og bønner og mais er gjennomvarme.

Basmatiris med koriander og lime

1.

Kok risen etter anvisning på pakken. Avkjøl. Rør inn hakket koriander og lime og smak til med havsalt og pepper

Ovnsbakt søtpotet i terninger

1.

Ovnsbakt i terninger på 200gC i 15-20 min til møre.

Guacamole

1.

Mos avokadoen, bland inn resten av ingrediensene og smak til med havsalt og pepper.

Jalapenjosaus

1.

Grill jalapenosen i ovnen under grillelementet, på grill eller i jernpanne til den blir sort og blærete på overflaten. Ha den over i en skål dekket av plastfolie i 10 minutter mens den avkjøles. Riv av skinnet. Fjern frø og stilk.

2.

Ha jalapenos, cashewnøtter, vann, hvitløk, eddik, sitronsaft og sjalottløk i en blender. Kjør til en jevn saus. Tilsett mer vann om nødvendig. Smak til med havsalt og pepper. Ha sausen over i ei skål. Rør inn hakket gressløk. Settes i kjøleskapet.

3.

Nå gjenstår det bare å rive litt rødkål, rød spisskål eller romanosalat, og nyte smakene.

Jeg elsker burritobowls med passe spicy og fargerike grønnsaker og mange spennende sauser og dip. Det er en flott variasjon til taco på fredagskvelden og er veldig lett å like. Min burrito bowl inneholder alt det jeg ville fylt en ordinær burrito med, men den serveres i en skål og ikke i lefse. Smakene er bare himmelsk sammen! Dette bør du prøve du også.

PS! Barna kan jo få lefser eller tacoskjell om de vil. Du kan bake egne lefser med glutenfri melblanding eller bruke sprø hjertesalatblader. Blir det rester igjen får barna en flott bonus; burritos i lunsjboksen dagen etter.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Andre oppskrifter