Featured Image

Kan faste forbedre autoimmune lidelser

 

Det finnes et hundretalls autoimmune lidelser, slik som for eksempel psoriasis, rheumatoid artitt, diabetes type 1, lupus, kronisk urtikaria og MS. Tradisjonelt anses disse som arvelige og nærmest upåvirkelige av livsstil. Min erfaring er imidlertid en helt annen. Eliminasjonsdiett slik som Omstart30 kan hjelpe!

Vannfaste ser ut til å være effektivt når det kommer til å forbedre en rekke sykdommer koplet til kronisk lavgradig inflammasjon. Dr. Goldhamer beskriver at vannfaste, til forskjell fra medisinering, gjør noe med årsaken til inflammatoriske lidelser. Hvis du behandler høyt blodtrykk med blodtrykksmedisin, så demper du bare symptomene og gjør ingenting med årsaken. Dermed blir du avhengig av legemidlene, og utsatt for at sykdommen forverres over tid.

Faste kan også hjelpe mot metabolsk syndrom, smerteplager, atopisk eksem og psykosomatiske lidelser. Fremdeles er det dessverre mange leger som ikke «tror på» at faste og dietter kan bedre rheumatoide lidelser. En rekke studier viser nå betydelig effekt. Smerter lindres, gripestyrken bedres, leddhevelser dempes og bevegeligheten bedres betydelig. Mange forklarer autoimmune lidelser med «genetisk uflaks», mens tvillingstudier viser at den arvelige komponenten utgjør knappe 30%. Det betyr at hele 70% av årsaken er ytre faktorer vi kan påvirke.

Les mer om Omstart30 her!

Som å kjøre en omstart av harddisken på kroppen

Forskere forklarer fasten på kroppen, som en slags omstart av harddisken på en datamaskin. Selv symptomer man ikke helt kan forklare, kan forsvinne på vannfaste. Randomiserte studier viser at vannfaste etterfulgt av en plantebasert diett kan få rheumatiske smerteplager til å forsvinne i løpet av en uke. Når pasienten så vender tilbake til sitt opprinnelige kosthold, kommer plagene, stivheten og hevelsene tilbake.

 

Det kan at det skyldes bedringen endringer i tarmbakteriefloraen, og reparasjon av lekk tarm, på plantebasert diett. Vi vet faste kan bidra til å bedre vedlikeholdet av tarmslimhinnen og bedre lekk tarm eller redusere tarmpermeabiliteten. Eller eikosanoider som kommer fra omega-6-fettsyrer (AA eller arakidonsyre). De største kildene til slik inflammatorisk arakidonsyre (omega-6) er konvensjonelt kjøtt, kylling og egg. Et overskudd av arakidonsyre blir til inflammatoriske cytokiner. Inflammasjonen sparer heller ikke hjernen, men kan gi nevroinflammasjon etterfulgt av symptomer som følelsesmessig avflatning og depressjon.

 

Eliminering av kilder til OMega-6

Eliminering av animalske, Omega-6-rike råvarer som kjøtt, fisk og kylling har vist bedring av sinnsstemningen i randomiserte, kontrollerte studier. Man kan nå måle forholdet mellom Omega-6 og Omega-3 i cellemembranen på røde blodceller, som at mål på sin omega-fettsyrebalanse. Det finnes også laboratorietester som påviser lekk tarm og matproteinintoleranser. Laboratorietester er imidlertid kun en støtte til den klinsike historien og undersøkelsen av pasienten. Og man kan alltids teste en eliminasjonsdiett over noen uker og se hvorvidt diett kan lindre helseplager.

Ved å følge Omstart30 i 4 uker kan du oppleve lindring av en hel rekke helseplager koplet til inflammasjon. Blir du ikke bedre på metoden, kan du også eliminere kjøtt og egg en periode for å se om resultatene blir bedre. Eventuelt kan du ta blodprøver for å skreddersy metoden enda bedre til dine behov. Her får du link til nettkurset Omstart30, så da er det bare å bestemme seg for en startdato og å glede seg til både nydelig mat og bedring i helseplager, overskudd, konsentrasjon og humør.

Har du en venn som også kan trenge lindring av helseplager knyttet til inflammasjon?

Inviter han/henne med på en Omstart30, det er lettere å gjennomføre om man ikke er alene. 

Jeg vil foreta en endring - ta meg til Omstart30-påmelding!

 

Referanser: