Dette er en modifisert versjon av min ostesuffle som jeg har beriket med skinke og blomkålbuketter. Vil du ha den vegetar, så kutter du bare ut skinken. Blomkålgratengen er kanskje litt tidkrevende å lage, men den er definitivt verdt det. Bare prøv selv, for jeg er ganske sikker på at denne vil falle i smak hos både store og små familiemedlemmer.
Lag gjerne din egen variant og del bilder med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.
Prøv også disse smarte og kjempegode rettene:
- Blomkålburger og hjemmelaget hamburgerbrød
- Garam Massala kylling med blomkålris
- Gratinert blomkål med spekeskinke
- Gratinert grønnsaksform med egg
- Blomkålsuppe
Ingredienser
Porsjoner:
Blomkålgrateng
- 1 blomkål
- 90 g røkt skinke (helst uten nitritt)
- 50 g smør/Smøremyk rapskokos
- 50 g øko finmalt spelt
- 2.5 dl melk
- 3 egg
- 100 g revet hvitost
Slik gjør du
Blomkålgrateng
- Forvarm ovnen på 200gC.
- Damp blomkålbuketter på rist og la de renne godt av seg.
- Skjær skinken i små biter.
- Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Spe med melken til passe tykk hvit saus. La avkjøle litt.
- Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Rør plommene inn i den hvite sausen. Den stivpiskede eggehviten rører/løfter du forsiktig inn i hvitsausen sammen med revet ost.
- Ha blomkålbukettere i en ildfast form med høye kanter (suffleform). Strø skinkebitene over. Hell sausen over.
- Sett på rist nederst i ovnen og stek i 40 minutter.
Serveres med en frisk salat og evt. litt grovbrød eller rundstykker til.