Oppskrifter

Blomkålgrateng

Hverdagsnytelse på sitt beste.

Dette er en modifisert versjon av min ostesuffle som jeg har beriket med skinke og blomkålbuketter. Blomkålgratengen er kanskje litt tidkrevende å lage, men den er definitivt verdt det. Bare prøv selv, for jeg er ganske sikker på at denne vil falle i smak hos både store og små familiemedlemmer.

Lag gjerne din egen variant og del bilder under #beritnordstrand/@bnordstrand med oss andre på Facebook og Instagram til inspirasjon.

Prøv også disse smarte og kjempegode rettene:

 

Ingredienser

porsjoner

Blomkålgrateng

  • 1 blomkål
  • 90 g Berit Nordstrand røkt skinke
  • 50 g smør/Smøremyk rapskokos
  • 50 g øko finmalt spelt
  • 2.5 dl melk
  • 3 egg
  • 100 g revet hvitost

Slik gjør du

Blomkålgrateng

  1. Forvarm ovnen på 200gC.
  2. Damp blomkålbuketter på rist og la de renne godt av seg.
  3. Skjær skinken i små biter.
  4. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn melet. Spe med melken til passe tykk hvit saus. La avkjøle litt.
  5. Skill eggene og pisk eggehvitene stive. Rør plommene inn i den hvite sausen. Den stivpiskede eggehviten rører/løfter du forsiktig inn i hvitsausen sammen med revet ost.
  6. Ha blomkålbukettere i en ildfast form med høye kanter (suffleform). Strø skinkebitene over. Hell sausen over.
  7. Sett på rist nederst i ovnen og stek i 40 minutter.

Serveres med en frisk salat og evt. litt grovbrød eller rundstykker til.