Korsblomstfamilien av grønnsaker, slik som rosenkål og brokkoli, har særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Plantestoffer i denne familien av grønnsaker styrker gode tarmbakterier og holder lumske bakterier og virus i sjakk.
Lag deg en nydelig høstsuppe av ovnsbakte grønnsaker i sesong du også!
Prøv også disse deilige suppene:
- Kremet squash- og brokkolisuppe
- Agurk- og avokadosuppe med dill
- Maissuppe på 1-2-3
- Kremet fiskesuppe
Ingredienser
Høstsuppe med rosenkål og brokkoli
- 200 g rosenkål
- 250 g brokkoli, i buketter
- 3 ss extra virgine olivenolje
- ½ gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 6 dl kyllingkraft (grønnsakskraft hvis plantebasert)
- 0.5 dl kokosmelk
- 0.5 ts havsalt
- 25 g parmesan ( 2 ss næringsgjær)
- 2 ss sitronsaft
- 0.25 ts sort pepper
Slik gjør du
Høstsuppe med rosenkål og brokkoli
- Forvarm ovnen til 175gC.
- Rens og del rosenkålen i to. Del brokkolien i små buketter. Kle en stekeplate med bakpapir og dekk platen med brokkoli og rosenkål i ett enkelt lag. Drisle over ca.3 ss olivenolje, og kvern på litt havsalt og pepper. Ovnsbak til grønnsakene er møre, dvs. ca.20 minutter, avhengig av bitenes størrelse.
- Mens grønnsakene ovnsbakes så skreller og finhakker du løk og hvitløk. Ha stekefett i en panne og stek løk og hvitløk blank på middels varme i 2-3 minutter. Ta brokkoli og rosenkål ut av ovnen, når disse er møre og la de avkjøle seg litt. Har grønnsakene, løk og hvitløk, kraft, kokosmelk, havsalt og pepper i en blender eller food prosessor og kjør til jevn suppe.
- Smak så til med havsalt og sitronsaft.
- Serveres med revet parmesan (næringsgjær), litt gressløk eller andre urter og ristede pinjekjerner.
TIPS: passer også perfekt med pannestekt fisk, rester av kylling eller brødkrutonger om du vil.