Høstsuppe med rosenkål og brokkoli

Gluten- og melkefri, AIP og plantebasert om du vil. Korsblomstfamilien av grønnsaker, slik som rosenkål og brokkoli, har særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Plantestoffer i denne familien av grønnsaker styrker gode tarmbakterier og holder lumske bakterier og virus i sjakk.

Gluten- og melkefri, AIP og plantebasert om du vil. Korsblomstfamilien av grønnsaker, slik som rosenkål og brokkoli, har særlig kraftige anti-inflammatoriske egenskaper. Plantestoffer i denne familien av grønnsaker styrker gode tarmbakterier og holder lumske bakterier og virus i sjakk.

Ingredienser

200 g rosenkål

250 g brokkoli, i buketter

3 ss extra virgine olivenolje

0.5 gul løk

1 fedd hvitløk

6 dl kyllingkraft (grønnsakskraft hvis plantebasert)

0.5 dl kokosmelk

0.5 ts havsalt

25 g parmesan (2 ss næringsgjær)

2 ss sitronsaft

0.25 ts sort pepper

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC.

2.

Rens og del rosenkålen i to. Del brokkolien i små buketter.

3.

Kle en stekeplate med bakpapir og dekk platen med brokkoli og rosenkål i ett enkelt lag.

4.

Drisle over ca. 3 ss olivenolje, og kvern på litt havsalt og pepper.

5.

Ovnsbak til grønnsakene er møre, dvs. ca. 20 minutter, avhengig av bitenes størrelse.

6.

Mens grønnsakene ovnsbakes så skreller og finhakker du løk og hvitløk.

7.

Ha stekefett i en panne og stek løk og hvitløk blank på middels varme i 2-3 minutter.

8.

Ta brokkoli og rosenkål ut av ovnen, når disse er møre og la de avkjøle seg litt. Ha grønnsakene, løk og hvitløk, kraft, kokosmelk, havsalt og pepper i en blender eller food prosessor og kjør til jevn suppe.

9.

Smak så til med havsalt og sitronsaft.

10.

Serveres med revet parmesan (næringsgjær), litt gressløk eller andre urter og ristede pinjekjerner.

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

Lag deg en nydelig høstsuppe av ovnsbakte grønnsaker i sesong du også!

Suppen passer også perfekt med pannestekt fisk, rester av kylling eller brødkrutonger om du vil.

Prøv også disse deilige suppene:

Andre oppskrifter