Oppskrifter / Sjokolade- og bananmuffins
Sjokolade- og bananmuffins
Nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene når du har lyst på noe godt.
Nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene når du har lyst på noe godt.
Ingredienser
Tørre ingredienser
150 g øko spelt, finmalt
40 g kakao (gjerne rå kakao)
50 g kokosblomstsukker
1 ts bakepulver
0.25 ts mineralsalt
Våte ingredienser
4 stk store egg
250 g banan (2 store fullmodne bananer)
120 g gresk yoghurt
1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)
Sjokoladerøde
80 g 65% Sjokolade med blåbær og bringebær (BN), i småbiter
3 ss øko kaldpresset kokosfett
Slik gjør du
1.
Forvarm ovnen til 175gC.
2.
Bland de tørre ingrediensene i en bolle.
3.
Ha bananene og alle de våte ingrediensene i en stor bolle og pisk det sammen med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så pisker du det i en blender.
4.
Smelt Berit Nordstrand 65 % mørk sjokolade med blåbær og bringebær i en glassbolle over vannbad sammen med kokosfett
5.
Ha sjokoladerøren sammen med de våte ingrediensene.
6.
Bland det tørre opp i bollen sammen med det våte og kjør det hele godt sammen med en stavmikser.
7.
Sett 12-14 muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem ¾ full med røren.
8.
Stek på midterste rille i ca.35 minutter (tannpirkertesten viser om de er ferdig stekte).
Har du lyst på muffins, men har samtidig et ønske om å tilføre kroppen din meningsfull næring? Eller vil du servere noe litt smartere på barnas bursdagsfest? Da burde du prøve oppskriften på disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene.
Jeg bruker alltid godt modne økologiske bananer i smoothies og i all bakst. Økologiske bananer modnes raskt, og når ingen vil ha de etterhvert brune bananene, så fjerner jeg skallet, deler dem opp i biter og fryser dem ned. Så bruker jeg dem som «isbiter» og sødme i både røde og grønne smoothies. Her har du oppskriften på et par varianter som jeg er helt sikker på at faller i smak hos både store og små. Eller hva med en smart iskrem laget av frossen banan?
Visste du at flere typer plantestoff i sjokoladen er kraftige antioksidanter som slokker gnister fra forbrenningen og demper oksidativt stress i kroppen din? Som ledd i et ellers sunt kosthold kan det medvirke i forebyggingen av både overvekt, diabetes, hjerte-karsykdom, kreft og psykiske helseplager og demens (Gu L et al 2006. J Agric Food Chem)
Så nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene med god samvittighet når du har lyst på noe godt.
Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene på:
- Bananmuffins
- Banankake med valnøtter og mørk sjokolade
- Sjokolademousse med honning
- Smart sjokoladekake
- Herlig mørk sjokolade
- Vafler litt utenom det vanlige – søtet med most banan
Skrevet av: Berit Nordstrand
Tips
-
Når du skal bake så bruk godt modne økologiske bananer – det gir best banansmak.
-
Bruk doble papirformer, som holder bedre på muffinsfasongen om du ikke har muffinsbrett.
-
Bananer holder seg fint i fryseren et par måneder. Om du vil hindre at de blir misfargede, så dypp dem i sitronvann før du fryser dem.