Sjokolade- og bananmuffins

Nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene når du har lyst på noe godt.

Nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene når du har lyst på noe godt.

Ingredienser

Tørre ingredienser

150 g øko spelt, finmalt

40 g kakao (gjerne rå kakao)

50 g kokosblomstsukker

1 ts bakepulver

0.25 ts mineralsalt

Våte ingredienser

4 stk store egg

250 g banan (2 store fullmodne bananer)

120 g gresk yoghurt

1 ts vaniljeekstrakt (evt. vaniljesukker)

Sjokoladerøde

80 g 65% Sjokolade med blåbær og bringebær (BN), i småbiter

3 ss øko kaldpresset kokosfett

Slik gjør du

1.

Forvarm ovnen til 175gC.

2.

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

3.

Ha bananene og alle de våte ingrediensene i en stor bolle og pisk det sammen med en stavmikser. Har du ikke stavmikser så pisker du det i en blender.

4.

Smelt Berit Nordstrand 65 % mørk sjokolade med blåbær og bringebær i en glassbolle over vannbad sammen med kokosfett

5.

Ha sjokoladerøren sammen med de våte ingrediensene.

6.

Bland det tørre opp i bollen sammen med det våte og kjør det hele godt sammen med en stavmikser.

7.

Sett 12-14 muffinsformer i et muffinsbrett og fyll dem ¾ full med røren.

8.

Stek på midterste rille i ca.35 minutter (tannpirkertesten viser om de er ferdig stekte).

Har du lyst på muffins, men har samtidig et ønske om å tilføre kroppen din meningsfull næring? Eller vil du servere noe litt smartere på barnas bursdagsfest? Da burde du prøve oppskriften på disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene.

Jeg bruker alltid godt modne økologiske bananer i smoothies og i all bakst. Økologiske bananer modnes raskt, og når ingen vil ha de etterhvert brune bananene, så fjerner jeg skallet, deler dem opp i biter og fryser dem ned. Så bruker jeg dem som «isbiter» og sødme i både røde og grønne smoothies. Her har du oppskriften på et par varianter som jeg er helt sikker på at faller i smak hos både store og små. Eller hva med en smart iskrem laget av frossen banan?

Visste du at flere typer plantestoff i sjokoladen er kraftige antioksidanter som slokker gnister fra forbrenningen og demper oksidativt stress i kroppen din? Som ledd i et ellers sunt kosthold kan det medvirke i forebyggingen av både overvekt, diabetes, hjerte-karsykdom, kreft og psykiske helseplager og demens (Gu L et al 2006. J Agric Food Chem)

Så nyt disse kjempegode, saftige og næringsrike sjokolade-bananmuffinsene med god samvittighet når du har lyst på noe godt.

Prøv også disse smarte og kjempegode oppskriftene på:

Skrevet av: Berit Nordstrand

Tips

  • Når du skal bake så bruk godt modne økologiske bananer – det gir best banansmak.

  • Bruk doble papirformer, som holder bedre på muffinsfasongen om du ikke har muffinsbrett.

  • Bananer holder seg fint i fryseren et par måneder. Om du vil hindre at de blir misfargede, så dypp dem i sitronvann før du fryser dem.

Andre oppskrifter

BeritNordstrand_BERRE15688

Bli en del av Klubb Nordstrand!

hake ikon

Ukesmeny

hake ikon

Tilgang til premium oppskrifter

hake ikon

Tilgang til spennende fagartikler

hake ikon

Berit live

hake ikon

Dine favoritter

hake ikon

Rabatter på ulike produkter

Medlemstilbud: 99,-/mnd (Gyldig frem til 01.12. Ordinærpris 129,-)