Featured Image

Verdens sunneste diett 2019

La grønnsaker være hovedretten og kjøttet tilbehøret. Fyll halve tallerkenen med grønnsaker, spis fullkorn og nøtter, sikre deg godt fett, kutt søtsaker, rødt kjøtt og bearbeidet mat med kunstige tilsetningsstoffer. Som musikk i mine ører. Dette er mat for bakterie-Mons. Dietter som både gjør deg slank, mer energisk og sunn.

Middelhavsdietten, DASH-dietten og fleksitarianer-dietten

Nylig har U.S News and World Report kåret de beste diettene for 2019. Et panel av 23 helseeksperter har vurderte 41 dietter. Middelhavsdietten, DASH-dietten og fleksitarianer-dietten inntar gull-,sølv,-og bronseplass (https://health.usnews.com/best-diet/best-diets-overall). Ekspertene mener diettene virker fordi man bytter usunne råvarer ut med sunne. Man har ikke fokus på kaloritelling og sulteforing, men på mat med byggeklosser som gir energi og en friskere mer vital kropp og hjerne.

Dette er som musikk i mine ører.

Mat for både bakterie-Mons og hjernecellefabrikken.

Ifølge ekspertene vil middelhavsdietten med grønnsaker, frukt og bær, fullkorn og nøtter, sjømat, oliven-og rapsolje (planteoljer med enumettet fett) beskytte kroppen mot overvekt og livsstilssykdom og gi deg bedre livskvalitet og ekstra leveår. DASH-dietten (Dietary Approach to Stop Hypertension) vil senke blodtrykket gjennom å sikre kroppen mineraler som senker blodtrykket. Kalium, kalsium og magnesium som du finner rikelig av i planter utvider nemlig blodårene, mens natrium fra animalske råvarer trekker blodårene sammen.

Fleksitarianer-dietten betyr at tallerkenen domineres av plantebasert mat (3/4 i min tallerkenmodell), men at det også er plass til litt sjømat, egg, ost og kjøtt av god kvalitet (1/4). Ifølge ekspertpanelet vil en slik tallerkenmodell både hjelpe deg ned i vekt og beskytte deg mot Type-2-diabetes, hjerte-karsykdom og kreft. Felles for Middelshavsdietten, DASH og fleksitarianermat er at råvarene er overveiende plantebasert, noe som også vil beskytte hjernen.

En studie skal ifølge U.S News ha funnet at denne kombinasjonen kan senke risikoen for å få Alzheimer med 35 prosent hos dem som fulgte den moderat godt, og opptil 53 prosent for dem som fulgte den strengt. Testpersonene spiste minst tre porsjoner fullkorn, salat og en annen grønnsak daglig. De spiste nøtter som snacks, sjømat ukentlig og en halv kopp bønner og bær annenhver dag.

Rådene passer min metode som hånd i hanske. Følger du Tarmens Medisin trinn for trinn kommer du og familien dere dit på seks uker om du vil. Da har du sikret ditt indre jordsmonn rikelig med plantefiber så gode tarmbakterier kan vedlikeholde tarmslimhinnen, styrke immunforsvaret, dempe inflammasjon, sikre næringsopptaket, produsere næring til kropp og hjerne, programmere cellene til vedlikehold og holde kroppen frisk og hjernen kar.

Merknad: Denne artikkelen har ikke til hensikt å gi medisinske råd, diagnose eller behandling