Featured Image

10 tips til lunsjbokser du lager 1-3 dager før

Pakk lunsjboksene på kvelden før du legger deg, så blir det mindre stress på morgenen når alle skal på barnehage, skole og jobb. Den tiden du sparer kan du roe ned med en god frokost og et krus deilig grønn te. Du kan til og med lage klar lunsjbokser for de neste to til tre dagene om du vil.

Mandag kan du ta med restemat fra helga. Så pakker du lunsjbokser mandag kveld for tirsdag, onsdag og torsdag. Fredag er det kanskje nok restemat til fredagslunsjen. Skal du pakke boksene på forhånd må du imidlertid handle mandag så du bruker ferske råvarer som kan holde seg i kjøleskapet. Det er også flott om du har termosbokser som kan holde maten kjølig også i veska, eller du setter boksen kjølig når du kommer til skole eller jobb.

TIPS: Skjær råvarene med en skarp kniv. Bruk rene, lufttette, BPA-frie bokser. Hvis du vil unngå plastbokser, så kjøp bokser i stål.

Kjøp en suppetermos i stål så du også kan sende med supperester og varm grøt til lunsj. Bruk naturlig fete råvarer og ikke lettprodukter fulle av vann – de holder seg dårlig. Husk grønnsaker i alle lunsjbokser! Legg gjerne en liten Post-it-lapp i boksen med en liten oppmuntrende melding på.

10 tips til friske lunsjbokser du kan lage på forhånd:

 1. Bruk små lufttette bokser til ulike ferske råvarer. Lag en ”tapaslunsj” med ostebiter (harde hvite , skinke, oliven, cherrytomater, salat og biter av brokkoli, blomkål, gulrot og stangselleri. Knekkebrød, smør og smørkniv sendes med. Lag en ”frokostboks” med brød, smør, grønnsaksstaver med dip og pålegg i ulike bokser til barna, så kan de smøre sine egne brødskiver på skolen.
 2. Ikke bland sammen salat og vinaigrette. Ha de ulike salatingrediensene i ulike bokser og vinaigretten i en boks for seg. Så blander du salaten og dressingen når du skal spise salaten din. Eks. 1-2 hardkokte egg, cherrytomater, brokkoli, blomkål, sukkererter, vårløk, rukkola, babyspinat, ristede nøtter+dressing: 1 ss rømme+1 ts majones+1 ts sitronsaft + havsalt og sort kvernet pepper etter smak.
 3. Bland gresk yoghurt og frosne bær i en termoboks. Send med granola i en egen liten boks og skje ved siden av.
 4. Lag Birchermuslieller kaldgrøt eks. kald blåbærgrøt med chiafrø.
 5. Rugbrød med smør pakkes for seg og så pakker du for eksempel sennepssild i en boks, hakket rødløk og persille i en annen boks. Så danderer du verdens beste sildesmørbrød når du er klar for lunsj.
 6. Smør grove brødskiver med leverpostei, hummus, peanøttsmør eller en nøytral smøreost. Legg brødskivene oppå hverandre og skjær dem til trekanter eller lag innbydende brødstjerner. Pakk så småbokser med tilbehør, for eksempel rødbetskiver til leverposteien, spekeskinke til hummusen og stangselleristaver til peanøttsmøret.
 7. Lag en ”ost og kjeks”-boks med biter av ulike oster, skivet pære, reddik, oliven, stangselleri og knekkebrødbiter. Knekkebrødbitene holder seg sprø over natten i kjøleskapet de også. Ostesmørbrød kan du også lage i stand på forhånd, fordi de er nydelige både varme og kalde.
 8. Lag restematbokser når du rydder av middagsbordet. Rester av taco blir til tacosalat. Rester av kjøtt og kylling egner seg godt i både salater og påleggssalater sammen med løk, urter og majones. Rester av poteter kan bli en liten potetsalat i en ”tapasboks”. Rester av reker eller hardkokt egg kan bli en påleggssalat sammen med majones og urter. Rester av havregrøt kan bli til frokostlapper sammen med et egg og en moden banan.
 9. Lag en wrap av fullkorn tortillas eller mine hjemmelagde glutenfrie tacolefser. Smør lefsene med majones, smøreost, hummus eller rømmedip. Ha i salat, kyllingrester, røkelaks, all slags løk, agurkstaver, paprika eller hva annet du måtte ha lyst på inni wrapen.
 10. Regnbueomelett – skjær opp til passe pizzastykker og send med rugbrød og smør.
 11. Frys ned mini pizzasnurrer, lapper, friske bær, melonbiter og enkle rugbrødskiver i små bokser. Ta opp en passe porsjon fra fryseboksen på morgenen og legg boksen opp i en litt større lunsjboks. Så tiner disse undervegs i veska og holder den øvrige maten din kjølig.

Les også:

Merknad: Denne artikkelen har ikke til hensikt å gi medisinske råd, diagnose eller behandling